Nimic nu doare mai putin decat o inima rece

miércoles, junio 17, 2020 yonneland 1 Comments

Asa de mare am crescut ca totul mi-e mic, iar prin totul ma refer doar la un aspect care ma intereseaza dar mi-e putin oarecum sa-l zic din prima asa ca o sa dau cate tarcoale cu cateva idei la inceput si apoi o sa vorbesc de ceea ce de fapt vreau sa zic. Tind sa generalizez cand vreau sa demonstrez ceva.

mi-e mica si religia
si magia
si cheful de a vedea seriale
si filme
si de a citi carti
si de a cunoaste oameni

Singura chestie ce nu mi-e mica e foamea, mamaliga ei de foame.

Si desi toate astea sunt constatari ale unui om mare, parca singura mea drama e ca iubirea mi-e mica. Si imi era mare, imi era mare de tot. Cat 40 de zile de post.

Ai ascultat melodii de dragoste in ultima vreme?

Ceea ce am ascultat eu acum cateva minute si m-a facut sa vreau sa scriu (si scrisul mi se pare mic, de-aia scriu ca cu stanga) e "Mi-e dor de tine" de grupul romanesc Vunk.

Deci... cum si de ce sa ii dai unei persoane atata valoare? De ce ti-ai face asta?

Tin minte cand citeam odata fraza "nu exista dragostea adevarata, exista doar sentimentul de atasament"
si atata de trist mi s-a parut
acum mi se pare mai trist sa gandesc altceva.

Poate doar versurile sunt prostute, poate doar eu sunt mai rece decat iarna cu umezeala ridicata de pe malul marii in Castellon.

Dar m-a enervat un pic, si acum o sa vezi de ce.

Ganduri si comentarii in cursiva:

Iar este o zi dintre acelea
Cand nu pot sa-ti ating pielea - am vrut vreodata sa ating pielea cuiva? nu imi pot aduce aminte
Ma uit la poze, sa-mi fac sange rau - asa-i, de ce te-ai uita la videouri de mancare daca esti la dieta?¿
Ca si-n vene curge numele tau - asta-i buna, dar noh, indragosteala are efectul secundar de a face declaratii mai mari decat ne tin explicatiile stiintifice.

Iar este azi si n-are cine
Sa te aduca la mine - ahm... ori vine ea singura, ori mergi tu dupa ea, dar sa ti-o aduca? cum adica? Asa... pe tava? in taxi?
De-ar fi cineva sa-l platesc cu oricat
Sa te-aduca la mine si atat - este cineva, costa bani si se numeste a rapi pe cineva.

Mi-e dor de tine si cam asta e
Nu pot sa te uit si habar n-am de ce - o idee ar fi ca nu prea vrei; pentru ca crezi ca daca renunti la ceea ce simti lasi din mana sentimentul cel mai valoros din viata ta in momentul de fata, si nu stii daca il mai poti dobandi in viitor si atata timp cat nu renunti la sentimentele tale inca nu s-a terminat, asa ca tii de el cum tii mana intinsa cand ti-a cazut mobilul in mare crezand ca intr-un mod miraculos revine si iti vei continua viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Mi-e dor de tine, dar mai tare ma doare
Ca suntem prea mici pentru-o iubire asa mare - ca sa fiu sincera cam doar fraza asta ma face sa ma simt prost pentru ca tin minte cu nostalgie cat de fain era odata cand credeam in iubire ca intr-o forta magica ce pluteste imprejur, iti da aripi si o senzatie euforica de a te simti buricul pamantului. 

Uite-i pe toti cum se agita
Sa arate ca au o viata fericita- de ce nevoia asta de a considera ca doar TU ai parte de asa ceva si toti ceilalti se mint pentru ca nu stiu ce inseamna iubirea adevarata?
Saracii de ei nici nu stiu ce-i fericirea - ignorance is bliss, cum as traduce expresia asta in romana, hmmm... ceea ce nu stii nu iti stirbeste bucuria? cam asa ceva.
Daca nu ti-au vazut privirea - vezi sa nu hahaha aici ai exagerat un pic, nu crezi?

Si poate, intr-o zi, pe o strada
Pe o podea de mansarda
Vom sta dezbracati, (voi doi unul cu celalalt sau fiuecare cu alta persoana? tind sa cred a doua versiune) ascultand niste jazz
Oftand "Te iubesc", dar nu azi - speranta moare ultima, daca nu te omoara dorul intre timp. Sau daca nu iti trece dragostea asta mare de indata ce te indragostesti de alta cu o privire pe care daca ceilalti nu am vazut-o nu poti intelege cum putem trai fericiti. 

Orice imi spui, mai bine sunt a nimanui
Nici a ta si nici a lui 
Ori de cate ori ma lupt cu acelasi dor
Ma trage înapoi sa ma intorc - da, se numeste sindrom de abstinenta, despartirea afecteaza creierul in acelasi mod ca renuntarea la droguri citeam pe undeva.

Si la urma urmei cred ca ceea ce am e invidie. Norocosilor.

P.S.: de fiecare data cand in toiul unei certe ii zic lui L. ca nu este magie intre noi imi zice "Cum adica nu este? Clar ca este, (si aici injura un pic), avem si dragoste, si magie si pasiune, ce-i cu tine, nu le simti?" and I think that is beautiful.

You Might Also Like

1 comentario: