din intamplare

"Like" Hunters

domingo, marzo 27, 2011 Ionela Scoarta 2 Comments


   Cred ca e gresit. Cred ca in momentul in care cauti un numar de oameni e gresit.
   Sa ma explic:
   E in super mega giga mare voga facebook, twitter, youtube, etc. si peste tot ti se cere sa placi, sa fii fan, sa urmaresti, sa subscribe... si cu cat numarul mai mare cu atat mai bine.
   Ideea ce o am la baza e faptul ca in momentul in care incepi sa faci ceva pentru ca stii ca e ceea ce lumii i-ar placea sa faci nu se mai numeste arta, ci marketing. Stiu stiu stiu ca economia ne musca pe toti si tre´ neaparat sa scoatem bani iar ce mod mai eficient sa scoti bani decat folosindu-ti talentul... si totusi. Din toata inima cred ca cel ce scrie nu trebuie sa scrie in ideea ca o sa fie citit iar celui ce citeste trebuie neaparat sa ii placa; cel ce canta sa cante ce il indeamna sufletul iar nu ceea ce se vinde; cel ce face poze sa isi capteze viziunile in fotografii... etc.
   Mai mult decat atat... e asa de simplu sa captezi ceea ce se vinde, ceea ce lumea, ca ansamblu, vrea; iar aici enumar cele mai frecvente dintre ele:
-          Umor, Sex, Muzica comerciala, Drama, Teme ce intriga la contraziceri, Mister, Popularitate, Frumusete, Lux, Moda, Bani, Modern, Idealuri, Superioritate(in atitudine)
   Si o sa insist asupra ultimului punct mentionat:
Mi se pare ceva de-a dreptul fascinant, si ca sa explic o sa ma folosesc de un citat ce l-am copiat nu-mai-stiu-de-unde: Oamenii faimosi sunt aceia care lucreaza o viata intreaga ca sa fie recunoscuti ca pe urma sa poarte ochelari de soare ca sa nu ii recunoasca nimeni. Multi iti vor like-ul, fac din el tinta lor, dar niciodata nu iti amintesc ca nu e deloc o chestie reciproca. Ar fi super tare dupa ce dau „like” la Mc Donalds sa imi lase mie comentarii la profil: si noua ne place de tine... si sa mai fie si sinceri... daca tot e sa fiu dreapta, fie, accept si sa zica: noua nu ne place de tine daca chiar nu le place :D LOL oricum, ideea e: reciprocitate.
   Cred ca a rasarit o intrebare in mintea ta: si ce-i rau sa le placa celor din jur ce faci tu?
   Pai, tocmai asta e: nu trebuie sa nu le placa; dar scopul tau sa nu fie sa le placa lor, ci sa exprimi in ceea ce faci o parte din tine; iar daca ceea ce faci ajunge sa placa nu-i rau deloc, e chiar faina treaba, si implinitoare. De fiecare data cand compui o melodie, sau faci o poza, sau inregistrezi un video, sau scrii o carte sa le faci ca si cand tu ai fi singurul ce l-ar vedea.
   Sa vanezi tu insuti like-ul tau iar cel al altora sa-l lasi sa te surprinda... oricum e vanat deja de prea multi... sa fii descoperit... sa fii cantarit si sa fii gasit pretios.
   Nu vreau sa iti placa de mine la gramada, ci pentru ca ai gasit ca ceea ce sunt, ceea ce fac, ceea ce ofer nu e neaparat ceea ce tu vroiai, dar e ceva ce te impacteaza, te surprinde si provoaca o reactie faina in tine.


mutemath-peculiar people
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

You Might Also Like

2 comentarios:

  1. bun subiect. mie mi se face greata de cei care vaneaza like-uri. si recunosc ca la un moment dat am cazut si eu in capcana asta. poate de-aia mi se face greata...
    oricum... ai un like de la mine :D

    ResponderEliminar