Pot sa fiu sincera?

sábado, abril 06, 2013 yonneland 1 Comments


Nu, nu pot, nu intotdeauna si nu cu oricine.
Nu pot sa fiu sincera cu M. si sa ii spun ca se inseala, pentru ca deja stiu ca sufera si sa ii raspund ar fi un atac. Nu pot sa fiu sincera cu L. si sa ii confirm temerile. Nu pot sa fiu sincera cu N. si sa ii spun ca i-au trecut momentele de glorie cand toti ramaneau gura-casca la orice discurs al lui. Nu pot sa fiu sincera cu C. si sa ii spun ca da, ceea ce face e de "pu*as". samd...




De ce nu?
Pentru ca daca am fi sinceri si transparenti ne-am pierde favorurile, prietenii, contactele, familia, admiratia, respectul, reputatia si oportunitatile.

Daca am chef sa ii strig lui JCP ca ii observ strategiile si ca ca e mai mult prefact decat priceput? Daca am chef sa imi fie egal daca pierd sa castig simtind totusi satisfactia ca m-am multumit/ satisfacut pe mine? Daca am chef sa le zic celor ce platesc la pizzerie ca deageaba imi dau card-ul in mana ca nu le stiu pin-ul si tot trebuie sa ma intorc cu aparatul inapoi la masa? O, daaaa, cheful nu-mi lipseste... De fapt, cu greu il pot stapani...

Pana atunci si intre timp pun deciziile astea pe balanta: ce imi convine mai mult si ce nu imi pot permite sa pierd, la urma urmei sunt in cautare de solutii.

Omul stapan pe el... Cum zicea ala?

You Might Also Like

1 comentario:

  1. măi, nici eu nu sunt sincer întotdeauna - și cu atât mai puțin transparent. dar cred că aș putea fi. mai ales acum, când nu mă mai omor după favoruri, prietenii, contacte, familie, admirație, respect, reputație, oportunitate - și câte altele of mai fi... și mai cred că și tu poți fi sinceră! :))

    numai că mai e ceva: adevărul trebuie spus cu dragoste. adică, dacă numai îi spui verde-n față omului ce ai de spus (ești sincer, deci) fără să îl iubești, l-ai terminat. ori, asta-i... crimă.

    ResponderEliminar