din intamplare,

Gand pe langa subiect...

jueves, enero 10, 2013 yonneland 2 Comments



Fericirea nu doare, iar sentimentele raman mai intense cand sunt tacute. Nu pentru ca si-ar pierde calitatea prin expunere, ci pentru ca expunerea nu reuseste sa transmita adevarata lor calitate.

Durerea e mai usor de exprimat. Cand scriu un bilet/mesaj/whatsapp ce exprima sentimente tandre il scriu intai pe o ciorna, unde il sterg, il rescriu, il corectez, il citesc, il recitesc... apoi il trimit si de indata ce l-am trimis imi pare rau. Oarecum sufletul meu e acolo afara, zboara zgriburind printre oameni spre o destinatie ce nu stiu daca il primeste sau nu, sau daca il primeste cu aceeasi intensitate cu care l-am trimis. In schimb, cand esti suparat/enervat/manios cuvintele ies ca din pusca, asa, cu o viteza de internet de fibra optica si cu cat le strigi mai tare cu atat te simti mai puternic, cu atat ai chef sa exprimi si mai mult.

Mi s-a cerut desori sa compun mesaje de apreciere/dragoste pentru prieteni care sa le trimita prieteni(e)lor, soti(i)lor, parintilor... dar pana acum niciodata nu mi s-a cerut sa compun un mesaj prin care cineva sa ii zica altcuiva cat de tare l-a enervat; se pare ca lumea se descurca singura in situatiile astea.

Sa fie posibil oare sa simtim mai accentuat durerea decat fericirea? Sa ne afecteze mai tare boala decat sanatatea? Sa percepem mai puternic nevoia decat  decat confortul?

Fericirea exista pentru ca am cunoscut tristetea, iar echilibrul inseamna frumusete.

You Might Also Like

2 comentarios:

  1. "dar pana acum niciodata nu mi s-a cerut sa compun un mesaj prin care cineva sa îi zica altcuiva cat de tare l-a enervat." Nu m-am gândit pânã acum.. Super nteresant subiectu`.

    ResponderEliminar
  2. asa-i ca-i fain sa gandesti lucruri noi? ;) revigorant chiar ;D

    ResponderEliminar