din intamplare,

Trends

martes, diciembre 18, 2012 yonneland 2 Comments

Iar am teme, deci? Iar am chef de scris (orice inafara de teme).

Intr-un loc foarte vizitat din apartament am reviste. Le rasfoiesc, am opinii si reactii in capul meu, apoi probabil raman cu ele in mana si le duc la mine in camera. Cand e C. acolo ii zic ca unii omeni sunt prea superficiali, la care el: "nu stiu de ce citesti revistele alea".


Are dreptate. De la o posta se vede ca nu sunt o fata ce se inspira din reviste, iar cand vorbesti cu mine devine si mai evident.

Cand eram (mai)mica, Dani, (my Little Bro´), avea obiceiul sa se uite (numai) la desene. Toata ziua il certam toti, mama pentru ca nu era mai interesat de scoala si eu pentru ca ma simteam mare daca il certam pentru orice motiv, iar desenele erau asa la indemana :))
Multe certuri si batai si amenintari si santaje s-au datorat unui obiect mult ravnit la noi in casa: telecomanda.
Oricum… atat de obisnuita eram sa castige el si sa pierd (renunt) eu incat eram la zi cu toate episoadele din desene, iar cand (rareori) eram singura in camera cu televizorul… ghici la ce ma uitam? :-“ vasta?: liceu :P

Am multe episoade intregi in minte, care mi-au ramas intiparite in memorie oarecum fara explicatie. Azi mi-am adus aminte de unu… sa vezi ce cautare am “bagat” pe google sa il gasesc =)) ideea e ca l-am gasit, e vorba de desenele Ed, Edd, Eddy(nu erau si nu sunt deloc intre preferatele mele), episodul 20 din primul sezon (ce stiam eu atunci de sezoane?!¿) il las aici; e in engleza. Cand eram atunci in Ro Cartoon Network era inca in engleza, deci si eu l-am vazut prima data tot in engleza, si nu, nu stiam ce inseamna toate cuvintele, dar nu e nevoie de cuvinte ca sa intelegi episodul (daca nu ai chef sa il vezi am scris mai jos un scurt rezumat)


Deci, acesti 3 prieteni vor sa faca parte din multime. Vor sa urmeze moda dar mereu sunt  cu un pas in urma. Atunci Ed are ideea sa nu mai urmeze moda ci sa o creeze. Fac ei 3 un brainstorming si ajung la ideea lor magnifica. Faza e ca nu are priza la public si fiecare continua sa ii urmeze pe cei de care sunt obisnuiti si le place sa asculte. Ei renunta la moda lor si apoi pentru putin timp ajunge ideea lor sa fie 5 minute in voga. Cei 3 se grabesc sa revina la moda lor si pe cand se “costumeaza” moda lor a trecut deja. Frustrarea e la ea acasa.

Morala nu o zic. E mult prea evidenta. Dar: nu poti sa nu urmezi deloc trendurile, oricat de deosebit ai fi: pentru ca devi antisocial. Cred ca termenul cheie aici e: selectie. E posibil sa simti ca renunti la ceva principii, ca te lasi alterat, ca nu esti true cu tine insuti, dar cred ca e vorba de a nu alege sa fii atat de diferit incat sa te simti stingher. E vorba de a gasi echilibrul. Poti sa traiesti fericit, trist, frumos, urat, interesant, complicat, linistit, intens, etc; ideea e ca poti sa traiesti si mai usor, incercand totusi sa pastrezi cat mai mult din tine(sper sa nu se inteleaga aici vreo incalcare a vreunei legi morale). 

Hmmm… mi se pare mie sau cam imbin o gramada de idei ca sa imi exprim o parere… ei ei

ps. asta nu am scris-o ca sa argumentez de ce citesc revistele alea.

You Might Also Like

2 comentarios:

  1. C. nu o vazut nici odata desenele alea, de fapt, C. nu o vazut Cartoon Network, dar C. e de acord cu tot cea ce zici, din afara de un lucru, C. crede ca suntem prea manipulati si fara sa ne dam seama urmarim moda, nu prin ce "selectam" noi. Da..., inclusiv C. e manipulat.

    E doar parearea lui C., nu trebuia sa fie rau interpreatata.

    PS 1: la C. nu ii place ca trebuie sa dovedeasca ca nu e un robot.

    PS 2: la C. ii place sa vorbeasca asa.

    PS 3: la C. ii place sa puna multe PS.

    ResponderEliminar
  2. din ce am citit eu in ultima vreme cred ca pana si C. manipuleaza :-"

    ResponderEliminar