din intamplare,

Aer

lunes, julio 09, 2012 yonneland 0 Comments



Cica una din cele mai terapeutice practici pe care putem sa le facem si e la indemana noastra e sa ne folosim puterea imaginatiei pentru binele nostru. Adica: sa iti gasesti un loc linistit in care sa stai tu cu tine si sa te gandesti cum ar fi idealul tau de viata, un fel de: cum ai vrea sa fii peste 5-10 ani.

In mod normal cei cu o religie (indiferent de culoare) lasa chestia asta pe baza cerului(sau orice alta forma de aftermath). Doar terapeutic? Real? ideea e ca functioneaza, si pentru religiile orientale, si pentru crestini, si pentru islamici etc. Sa iti imaginezi pret de cateva minute ca totusi, la urma urmei: va fi bine. Ideea asta iti sterge lacrimile, iti da suspinul acela ce tine loc de concluzie si gura aia de aer bun (cum zice tipa de la pilates).

Daca e sa o zicem pe aia buna: nici un om nu iti poate garanta ca totul va fi bine. Absolut nici unul, si totusi: mai bine o speranta in suflet decat un suflet mahnit de vesti proaste si asteptari lipsite de incredere.

Sfatul meu? Fa bine, zambeste, iubeste, cunoaste, citeste, danseaza, canta, razi, taci, fii atent, opreste-te si observa, asteapta, iarta, respecta, spera si bucura-te de ce poti.

Si cu saracia ce facem? Cu suferinta? Cu boala? Cu parasirea? Cu deziluziile? Le ignoram?

Nicidecum. Le facem fata. Ne maturizam, crestem, invatam, luam decizii, ne corectam, ajutam.

E destul de clar cum ma vad peste 10 ani, nu?


Eclesiastul 12: 13-14
Concluzia la tot ceea ce ai auzit este aceasta: «Teme-te de Dumnezeu ÅŸi păzeÅŸte poruncile Lui, căci aceasta este datoria fiecărui om. Fiindcă Dumnezeu va aduce la judecată fiecare lucrare tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.»”

                   

You Might Also Like

0 pareri: