din intamplare

"Like" Hunters

domingo, marzo 27, 2011 yonneland 2 Comments


   Cred ca e gresit. Cred ca in momentul in care cauti un numar de oameni e gresit.
   Sa ma explic:
   E in super mega giga mare voga facebook, twitter, youtube, etc. si peste tot ti se cere sa placi, sa fii fan, sa urmaresti, sa subscribe... si cu cat numarul mai mare cu atat mai bine.
   Ideea ce o am la baza e faptul ca in momentul in care incepi sa faci ceva pentru ca stii ca e ceea ce lumii i-ar placea sa faci nu se mai numeste arta, ci marketing. Stiu stiu stiu ca economia ne musca pe toti si tre´ neaparat sa scoatem bani iar ce mod mai eficient sa scoti bani decat folosindu-ti talentul... si totusi. Din toata inima cred ca cel ce scrie nu trebuie sa scrie in ideea ca o sa fie citit iar celui ce citeste trebuie neaparat sa ii placa; cel ce canta sa cante ce il indeamna sufletul iar nu ceea ce se vinde; cel ce face poze sa isi capteze viziunile in fotografii... etc.
   Mai mult decat atat... e asa de simplu sa captezi ceea ce se vinde, ceea ce lumea, ca ansamblu, vrea; iar aici enumar cele mai frecvente dintre ele:
-          Umor, Sex, Muzica comerciala, Drama, Teme ce intriga la contraziceri, Mister, Popularitate, Frumusete, Lux, Moda, Bani, Modern, Idealuri, Superioritate(in atitudine)
   Si o sa insist asupra ultimului punct mentionat:
Mi se pare ceva de-a dreptul fascinant, si ca sa explic o sa ma folosesc de un citat ce l-am copiat nu-mai-stiu-de-unde: Oamenii faimosi sunt aceia care lucreaza o viata intreaga ca sa fie recunoscuti ca pe urma sa poarte ochelari de soare ca sa nu ii recunoasca nimeni. Multi iti vor like-ul, fac din el tinta lor, dar niciodata nu iti amintesc ca nu e deloc o chestie reciproca. Ar fi super tare dupa ce dau „like” la Mc Donalds sa imi lase mie comentarii la profil: si noua ne place de tine... si sa mai fie si sinceri... daca tot e sa fiu dreapta, fie, accept si sa zica: noua nu ne place de tine daca chiar nu le place :D LOL oricum, ideea e: reciprocitate.
   Cred ca a rasarit o intrebare in mintea ta: si ce-i rau sa le placa celor din jur ce faci tu?
   Pai, tocmai asta e: nu trebuie sa nu le placa; dar scopul tau sa nu fie sa le placa lor, ci sa exprimi in ceea ce faci o parte din tine; iar daca ceea ce faci ajunge sa placa nu-i rau deloc, e chiar faina treaba, si implinitoare. De fiecare data cand compui o melodie, sau faci o poza, sau inregistrezi un video, sau scrii o carte sa le faci ca si cand tu ai fi singurul ce l-ar vedea.
   Sa vanezi tu insuti like-ul tau iar cel al altora sa-l lasi sa te surprinda... oricum e vanat deja de prea multi... sa fii descoperit... sa fii cantarit si sa fii gasit pretios.
   Nu vreau sa iti placa de mine la gramada, ci pentru ca ai gasit ca ceea ce sunt, ceea ce fac, ceea ce ofer nu e neaparat ceea ce tu vroiai, dar e ceva ce te impacteaza, te surprinde si provoaca o reactie faina in tine.


mutemath-peculiar people
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

2 pareri:

truism

stare

lunes, marzo 14, 2011 yonneland 2 Comments



Abia dupa ce toate iluziile ti s-au spulberat poti sa incepi intr-un mod sanatos. De acolo incolo tot ce e bun te va impresiona si te va bucura, iar ce e rau nu va mai fi catalogat drept deziluzie. 

2 pareri:

truism

N-am scris si nu degeaba

viernes, marzo 04, 2011 yonneland 12 Comments


Nu mi-a fost intentia, mi-a fost nedispozitia... nu am putut sa scriu...
Acum am niste idei, ce s-au adunat in ultima luna... unele sunt concluzii, altele mici observatii

*Multe din cate am zis pana acum au picat... multe suna frumos si sunt invaluite de culoare; si totusi, nevalabile.

*E important sa facem diferenta mereu intre ce e frumos si ce e corect, si sa nu le amestecam; Subiectivismul etichetat ca obiectivism e una din cele mai mari greseli ce le putem face atat fata de noi cat si fata de altii.

*Inainte sa ierti invata ce e iertarea; sa fii de acord cu persoana care a gresit nu inseamna sa o ierti; sa justifici persoana ce a gresit nu inseamna sa o ierti; iertarea nu implica nici o atasare sentimentala si nici macar ideea ca trebuie sa ai o afectiune fata de cel pe care il ierti... iertarea e constientizarea greselii si anularea ei fara repercursiuni.

*Nu e de ajuns sa ai credinta pentru ca ceva sa se intample; ai nevoie de autoritate/autorizare... autoritatea e ceea ce primesti de la Dumnezeu, credinta e partea ta: si fara credinta e cu neputinta sa fim placuti Lui

*Preferata mea? Dragostea nu se afiseaza... dar se vede.

*Si ca un val ce se extinde peste ultimele doua saptamani e dependenta si smerenia... mi se confirma ce am zis alta data: Cand Dumnezeu vrea sa iti spuna ceva ti-l zice din toate partile. Partea cea mai faina nu e ca as avea vreodata dreptate, ci ca El are har sa imi zica unde nu am dreptate.

Bless You Too !

12 pareri: