intrebari si raspunsuri

Ionela vs Yonne

lunes, diciembre 19, 2011 Ionela Scoarta 0 Comments


   Ionela… ce ai invatat astazi?
   Sa nu iau nimic de-a gata.
   Adica?
   Exact cum ai citit. Nimic nu e pe gratis, sau si ce e pe gratis nu ramane pe gratis pentru totdeauna... daca pot sa spun asa: cumperi astazi si platesti in rate, iar prima rata peste 3 luni (cu dobanda sau fara, depinde de caz.. poate chiar dai de o reducere a ratei sau a dobanzii intre timp.. nimic nu e batut in cuie)
   Te referi la ceva specific, nu? E prea mult sa generalizezi.
   Mda, poate. Desi tot cred ca e bine sa nu iei nimic de-a gata. Nici prietenia, nici dedicarea, nici credinciosia, nici parintii, nici fratii, nici locul de munca, nici sanatatea, nici promisiunile macar, nici fidelitatea... nici casatoria, nici pe cel cu care esti sau nu esti.
   Asta implica ideea de schimbare, oarecum, nu?
  Da. Chiar asta implica: ideea de schimbare... omul nu ramane niciodata la fel, decat in desenele animate sau in romanele primitive in care personajele nu invatau din greseli, nu se intelepteau ci aveau aceeasi trasatura de la inceput pana la final. Dar omul se schimba, si ca sa nu para drastica(sau clasica) fraza asta o sa spun altfel: omul evolueaza.
   Si cum se aplica chestia asta? Am inteles! Nu luam nimic de-a gata. Si daca nu le luam de-a gata... cum le luam? De-a ... ce?
   Le luam de-a ne-gata! Adica... e ceva la care trebuie lucrat in permanenta. Un fel de constructie pe care o continui, iar cand ti se pare ca ai terminat-o o mai repari pe la colturi, apoi ii mai adaugi o camera, o modifici in alta parte, mai dai un zid jos, mai pui unul nou, ii schimbi fatada, o izolezi, ii pui pereti de sticla pe care mai apoi ii acoperi cu perdele pe dinauntru... intelegi tu ideea.
   Pare obositor. Alta solutie nu e?
   Mai e una, sau chiar doua.
   Care?
   Pai, una e sa le iei de-a gata. Si sa crezi ca ti se cuvin si sa tot te enervezi pe lume(si de ce nu, de Dumnezeu) ca nu sunt dupa cum vrei tu.
   Asa. Extrem. Si cealalta?
   Sa nu le iei deloc. Sa stai deoparte si sa nu te implici in nimic, sa te uiti la altii cum le iau de-a gata, sa te uiti la ceilalti cum le iau de-a ne-gata, sa te uiti la altii ca tine care nu le iau nici ei nicicum, sa va faceti intre voi cu mana si sa va urati sanatate!
   Mda. Asta-i cam sec.
   "Mai bine sec decat enervant din cale-afara" ar spune multi...
   Alte solutii n-ai?
   Nup.
   O sa caut si in alta parte. Nu imi place versiunea ta.
   Da. Nici mine. Cand gasesti alta, intoarce-te la mine si intelepteste-ma. Nu sunt ironica. Chiar vreau.
          

You Might Also Like

0 pareri: