lucruri bune

lifetime blessings

martes, julio 26, 2011 Ionela Scoarta 3 Comments


“Binecuvantari pentru toata viata”

M-am superficializat. Cica e o urmare a filozofiei societatii din ziua de azi, desi, oficial, ar trebui sa nu ne lasam afectati de un alt fel de a fi al cuiva si sa nu acceptam modelarea impusa ci doar cea permisa prin convingere personala... in fine.
Revin.

Ce e o binecuvantare? O oportunitate, o sansa.

Cu o binecuvantare... se face primavara. Si fara binecuvantare? Pai... ramane iarna. Nu ca iarna nu-i fain si natural; doar ca dupa prea multa iarna ne e dor de soare.

Ceea ce incerc eu sa accentuez aici e ca nu e totuna o binecuvantare in plus sau in minus. Nu e totuna sa castigi la lotto sau nu; nu e totuna sa fii sanatos sau nu; nu e totuna sa fii fericit sau nu. Dar orice oferta, orice promotie isi gaseste „implinirea” abia cand ti-o insusesti. Deci: parfumul ala poate sa fie la jumatate de pret, dar cat timp sta pe raft nu e oferta si nici beneficiul meu. La fel si o binecuvantare, pana nu e acceptata si mentinuta deageaba mi-e oferita.

Binecuvantarile nu sunt pedepse. Daca pedeapsa trebuie sa o inghiti, vrei-nu vrei, cu binecuvantarea e altfel. Binecuvantarea se accepta sau se refuza. Iar dupa ce o accepti ori o mentii si o ingrijesti ori o mentii si o pierzi ulterior, ori o refuzi... ori... nu stiu- poate o dai altora, „dar din dar se face...”stii zicala.

Poate o binecuvantare sa se transoforme in blestem? Cu toata convingerea iti spun ca DA! Banii sunt o binecuvantare, dar cand ii iubesti prea mult ajung sa te distruga. Sexul e o binecuvantare, dar cand iti inseli perechea e un blestem. Copiii sunt o binecuvantare, dar cand iti iubesc mai mult testamentul decat pe tine greu ii mai consideri drept binecuvantari... si lista poate continua cand ne intrebam despre frumusete, succes, talent, libertate, prietenie, inteligenta, etc. Sa spun ca binecuvantarile sunt alterate de oameni? nu cred ca e gresit spus. Ideea e ca de la Dumnezeu pornesc bune.

Cat despre mine- ca la urma urmei cam despre mine e vorba pe aici- mi-ar placea sa stiu ca nu desconsider binecuvantarile ce mi se ofera, in orice varianta ce mi se ofera. O binecuvantare poate sa imi determine restul vietii, o singura respingere a unei binecuvantari poate sa insemne o pierdere inestimabila.

ps. Era sa scriu: „o simpla binecuvantare” dar apoi am schimbat... nici o binecuvantare nu e simpla.

You Might Also Like

3 comentarios:

  1. "M-am superficializat. Cica e o urmare a filozofiei societatii din ziua de azi, desi, oficial, ar trebui sa nu ne lasam afectati de un alt fel de a fi al cuiva si sa nu acceptam modelarea impusa ci doar cea permisa prin convingere personala... in fine.
    Revin."

    te provoc să rămâi la subiectul ăsta: superficialitatea. te gândeşti (mai) serios şi poate scrii ceva despre asta.

    ResponderEliminar