noy funny

frustrare

lunes, julio 11, 2011 yonneland 7 Comments



Demnitate = Stima de sine, respect fata de sine, asteptari, mandrie, ego?


Intre sanatate si demnitate ce alegi? Dar intre foame si demnitate? Dar intre o vacanta si demnitate? Dar intre o masina noua si demnitate?

De dimineata am revazut o persoana- o vad cam o data la doua saptamani. E drogata, murdara, slaba si singura; mereu doarme unde apuca… o salut si imi zambeste… e inofensiva. Undeva imi rasuna idea ca e o roaba libera. A renuntat la rusine, la prejudecati, la asteptari, la mandrie, la norme sociale… ea a renuntat la demnitate sau e cea care da dovada de cea mai multa?

Si totusi, de neiertat mi se par cei ce te determina sa faci compromis cu ideile tale, cu respectul tau…cei care stiu sa traga sfori, cei care fac lucrurile sa se intample, cei care se uita ranjind la tine si iti rad caderea, o savureaza si se simt zei… “ar fi mai de folos pentru el să i se atârne de gât o piatră mare de moară ÅŸi să fie înecat în adâncul mării”.(Mt.18:6)

Frustrarea? intervine din imposibilitatea sa faci ceva pentru ca tu inca ai principii. Poate principiile sunt ultima firimitura de demnitate ce iti ramane. Nu totul e pierdut!

ATB - Be Like You (feat  JanSoon)
   
  Asculta  mai multe  audio   ambientala

You Might Also Like

7 comentarios:

  1. deci vara asta n-a mers in vacanta cu politistu' ala care sta nemiscat la masa de zici ca ii o papusa...

    ResponderEliminar
  2. si trecand peste gluma, personal, cred ca frustrarea vine atunci cand treci peste principiile tale... si ca atunci cand nu faci ceva pentru ca ai principii, o sa fii nervos probabil, dar intodeauna o sa ai demnitate si mandria aia de tine, ca macar cu principiile tale ai ramas... nush daca m-am explicat, da' noah, sper ca m-ai inteles :D

    ps: mi-au adus astia de munca... ma simt useful :)

    ResponderEliminar
  3. si stiu ca ultimul paragraf viene a decir mas o menos lo mismo, da` mi se pare ca le das menos importancia de lo que deberias...

    ResponderEliminar
  4. ma completezi, ma explici sau ma corectezi?
    he perdido facultades o es que las has ganado tu?¿ :D

    oricum ;) imi place :)

    ai dreptate... cat timp nu renunti la principii ce tin de demnitate poate pierzi favoruri, dar nu demnitatea...

    problema e cand renunti la demnitate pentru favoruri;

    iar frustrarea intervine atunci cand iti dai seama ca daca nu renunti la demnitate pierzi mai mult decat iti poti permite: sanatate, bani, prieteni, familie.. in cazurile astea ce faci? cand stii ca daca nu te compromiti familia ta ramane saraca, sau pe drumuri, sau tu nu iti mai permiti sa mananci sau sa te operezi de o boala, sau poate nu iti mai permiti sa mergi in vacanta...
    aici intervine si intrebarea: pana unde ar putea fi scuzata o persoana ca renunta la demnitate? ca sa aiba painea de zi cu zi sau ca sa aiba parte de favoruri care depasesc nevoile substantiale?

    ResponderEliminar
  5. weno tia... que quieres que te diga... Domnul sa ne fereasca de situatii de astea :)


    y no estas perdiendo facultades, es porque ahora duermo las mismas horas que tu, pero ya se me pasara en agosto :))

    ResponderEliminar
  6. o sea.. motivul pentru care scriem e ca dormim putin si avem multe de zis, nu pentru ca am avea idei :))

    e bun! din septembrie nu mai scriu un an pe blog :))

    ResponderEliminar