pozitiv

un gest de credinta

lunes, junio 13, 2011 yonneland 1 Comments


Cat entuziasm iti poate da ceea ce crezi!
Si credinta te face fericit/a. 
Se aplica in cazul unei indragosteli(cand crezi ca esti iubit asa cum iubesti), cand aplici pentru un loc de munca si crezi ca interviul ti-a iesit de minune sau atunci cand iesi entuziasmat de la un examen.
Cand te deprimi? Cand dispare credinta. Cand intervine indoiala, dar cat timp iti tii credinta esti fericit. Daca credinta ta coincide cu realitatea e ceva relativ, pentru ca de cele mai multe ori siguranta vine abia intr-un moment final, iar momentele premergatoare dureaza mult timp. Credinta ta o sa iti determine starea pentru perioade variabile de timp.
Poti sa o definesti ca „atitudine”. Atitudinea e credinta ce o ai cu privire la tine. Daca crezi ca esti frumos/frumoasa –fara vanitate, ci cu simtiri cumpatate-, daca crezi in inteligenta ta –atat cat o ai; nu stii cat o ai? Fa-ti un test de IQ- daca crezi in capacitatea ta o sa te simti bine. Vrei sa te simti bine?
Cand credinta e invinsa de indoiala o sa schimbi de stare. Deci, atitudinea tine efectiv de credinta.
Si ce este credinta?
Credinţa este certitudinea pe care o ai cu privire la lucrurile sperate şi o convingere puternică faţă de acele lucruri pe care (încă) nu le vezi –vezi Biblie, Evrei capitolul 11, traducere: Biblia in versiune actualizata.
Credinta nu inseamna sa te imbibi de iluzii, nu inseamna sa inchizi ochii fata de realitate si evident, ci inseamna o ABSOLUTA SIGURANTA.
Daca nu ai absoluta siguranta inseamna ca nu crezi. A crede nu inseamna a spera. Credinta nu inseamna „a baga mana in foc” ci „a baga mana in apa rece”, adica sigur sigur nu te arzi.
Intrebarea ce imi ramane se rezuma la: credinta se dobandeste in urma masurarii rapoartelor de probabilitati si aplicand pentru cazul nostru ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor? 
Sper ca nu, atunci credinta n-ar mai fi altceva decat concluzii si decizii ce decurg dupa citirea unui raport de statistica. Ar fi inferioara pana si sperantei.

Mi-a scapat o idee, cumva s-a strecurat inca de la inceputul monologului ideea ca credinta se refera la lucruri pozitive, si adevarul e ca pe planul asta am continuat. Dar e incomplet sa nu adaug ca poti crede si lucuri ce tin de negativism. Sa crezi ca esti inselat, sa crezi ca esti urat, sa crezi ca lucrurile nu vor merge niciodata bine sunt tot credinte.  Acum, alege tu ce vrei sa crezi.

Kutless -  What Faith Can Do
   
  Asculta  mai multe  audio   ambientala

You Might Also Like

1 comentario: