lucruri bune

unu plus unu plus unu .... plus unu egal unu

lunes, noviembre 15, 2010 yonneland 2 Comments


Sa fii un om puternic e sa stii la ce esti slab…
Lupt impotriva mea... dar pentru mine...

Citind despre temperament in ultima vreme am tras o concluzie ce sper sa o tin pentru ceva timp de acum inainte, si anume ca oamenii nu au defecte pentru ca au ales ei, ci pentru ca e in natura lor. Cei mai multi dintre noi incercam sa le schimbam, sa renuntam la ele, sau cel putin sa le amelioram. Altii am incercat asa de mult incat dupa un timp in care rezultatele s-au dovedit marunte, nesemnificative, am renuntat in a mai lupta impotriva lor. Dar ideea ce imi ramane in minte e ca daca am fi mai mult constienti de faptul ca nu fiecare e produsul finit al ambitiei sale am ajunge sa toleram mai mult, sa acceptam mai mult... poate chiar sa iubim mai mult.
Iar aici vorbim despre diferente. Societatea de azi, de aici, incurajeaza diferentele: de culori, cultura, limba, puncte de vedere, iar in general e o idee ce o vad plasmata in Biblie. De ce un singur fel de muzica, de ce noi buni iar ei rai, de ce noi superiori iar ei inferiori cand adjectivul potrivit e: diferiti? Cu parul cret, intins, negru, verde, blond, ascultand rock, jazz, chillout, imbracati in blugi sau la costum, cu masina cu doua usi sau patru… sa nu fim la fel… dar sa fim una… (1 Cor 12:21) Dar sunt multe mădulare ÅŸi un singur trup. Ochiul nu-i poate spune mâinii: „N-am nevoie de tine!”, iar capul nu le poate spune picioarelor: „N-am nevoie de voi!”// Pacea lui Hristos, la care aÅ£i fost chemaÅ£i, ca să alcătuiÅ£i un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, ÅŸi fiÅ£i recunoscători(Coloseni 3:15)
Un pasaj ce ma leaga de un moment deosebit e Rugaciunea lui Isus inainte de a fi prins si condamnat... acolo unde se roaga pentru ucenici. Ma cuprinde o emotie aparte de fiecare data cand aud un parinte care se roaga pentru copilul sau, cand din intamplare auzi o mama rugandu-se pentru fiica... cele mai adanci sentimente sunt exprimate in cuvinte simple, ce ascund trairi, vise si ambitii. Rugaciunea lui Isus o aseaman acestui sentiment. In cuvinte putine El cuprinde visul lui pentru ucenici, pentru cei pe care tocmai i-a numit prieteni... Biserica e adunarea celor ce sunt prieteni ai lui Isus si prieteni intre ei.
„Pentru ei Mă rog... pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, ÅŸi Eu să fiu în ei.” Ioan 17:9-26
            
                        unitate in diversitate
.....................................................So help me God.....................................

You Might Also Like

2 comentarios:

  1. nais nais... aun no he escuchado la canción... pero me gusta (lo q has escrito de momento)

    ResponderEliminar
  2. oricum... melodia nu am scris-o eu.... de moment :-"

    ResponderEliminar