nu stomac:suflet

Cum incep sesiunea cum am chef de filozofii :-"...

martes, junio 01, 2010 yonneland 3 Comments


1.
“te simti singura?” 
de unde ideea asta?”
mereu pui pe blog ceea ce te defineste, ceva cu care te identifici, si melodia aia avea ¨alone¨ in versuri”
a, de-aia, pai, nu”

Pai nu... nu mai. Am terminat cu singuratatea. Sunt singura, dar nu ma simt singura; sunt singura, dar nu sufar de singuratate. Nu mi-am facut prieten, iubit, sau sot, sau orice alta persoana pe umarul careia sa fiu purtata. Cu ce am terminat e cu tristetea de a fi singur. Cu parerea de rau ca nu este altcineva in camera. 
Am decis sa nu ma plictisesc de mine. Cat timp stiu sa imi placa sa fiu singura am siguranta, pace si liniste. 
Nu caut pe nimeni. Nu intelege gresit, nu spun ca vreau sa raman asa, una e sa vrei si alta e sa cauti. De vrut, vreau, dar nu imi conditionez implinirea de asteptare. Pot sa imi umplu tot timpul ce il am fara sa fiu trista sau cuprinsa de amaraciune sau descurajata. Lumea nu e infinita, e doar suficient de mare incat sa imi umple o viata intreaga.

Aici se schimba macazul, ca sa nu mai ziceti ca vorbesc despre doua lucruri diferite in acelasi post, va spun de aici ca se schimba ideea. Nu vroiam sa pun doua posturi, asa ca am pus doua ganduri in acelasi post.

2.
Ultimul gand pe care l-am avut aseara inainte sa adorm, ultimul pe care mi-l amintesc e ca ma gandeam la trecut, la prezent si la viitor. E la moda tare: „tot ce avem e prezentul, de aceea traieste-ti viata la maxim acum”. Tot ce avem nu e prezentul. Ce avem si e al nostru e trecutul. Viitorul... nu e ceva ce vine, e incotro mergem. Prezentul nu exista, exista numai clipa imediat urmatoare. Ce e prezent? ziua de azi? Daca acum o secunda e trecut si peste o secunda e viitor... prezentul se pierde undeva la mijloc, sau poate se castiga. Dar vezi tu, nu pot sa am prezentul. Prezentul nu il am, prezentul il traiesc, si odata trait devine trecut... si abia atunci e al meu. Prezentul e clipa imediat urmatoare. Si am adormit...  





You Might Also Like

3 comentarios:

  1. nice,very nice.."sunt singura, dar nu sufar de singuratate."

    ResponderEliminar
  2. you are invited to follow my blog

    ResponderEliminar
  3. frumoasa declaratie draga mea :) si sa stii ca sunt deacord cu tine. prezentul e doar o idee, un gand. priveste cuvantul:"acum" chiar daca ai zice ca il rostesti in prezent, daca ar fi sa analizezi, pe masura ce iti iasa de pe buze, a e in trecut, cu e in ideea de prezent, iar m-ul e in viitor, dar pe cand ai terminat de rostit cuvantul, deja e in trecut. la fel ca si comentul meu. "nu imi conditionez implinirea de asteptare" f fain spus :)

    ResponderEliminar