lucruri bune

I have a dream :-"

sábado, abril 10, 2010 yonneland 0 Comments

"-I have a dream! 
-What dream? 
-To have a dream!"
Mi-a ramas partea asta de dialog in minte din Scary Movie, nu mai stiu exact care dintre ele. Am ras cand am auzit-o si inca mi se pare amuzanta, insa ma regasesc de multe ori in aceeasi stare. Nici nu stiu daca e trist sau fain. Sa ma explic.
Tata mi-a zis de cand ma stiu sa fiu hotarata in viata, sa stiu ce vreau... sa imi aleg din multitudinea de posibilitati ceea ce imi place cel mai mult si sa fac tot posibilul sa ajung sa am sau sa fiu ceea ce am ales.
Desi risc sa ridic un semn mare de ingrijorare pe fruntea lui tata, la cei 20 de anisori ai mei, si 10 luni, in anul trei de facultate: suprize, surprize: nu stiu ce vreau sa fiu... sorry dad. De fapt, stai, stiu ce vreau sa fiu, dar nu consider ca asta se leaga de o profesie.
Ascultam la o emisiune pe un nene ce zicea ca de-a lungul istoriei, problemele individului in societate difera de la o epoca la alta; daca la inceputuri omul era preocupat de a avea ce manca, si daca in Evul Mediu era procupat de salvarea sufletului de iad, azi cica procuparea noastra e sa ne regasim pe noi insine, sa ne desoperim potentialul, valorile, calitatile, dorintele, gusturile, aspiratiile, talentele, si de ce nu defectele, deficientele. De aici si tendinta omului modern de a adopta practici ale religiilor orientale ce implica meditatia, gen yoga. Mie mi se pare destul de valabila teoria, dat fiind ca o observ la mine.
In rest, nu vreau sa te invat nimic, nici sa fii ca mine, nici ca tata, nici ca Pantera Roz. Imi doresc sa gasesc raspunsuri la preocuparea noastra cotidiana. Sa fiu implinita: sufleteste, spiritual si material, si dupa parerea mea asta nu are asa de mult legatura cu profesia pe care o aleg. Cum am mai zis-o si alta data: scopul meu in viata e sa fiu fericita, si ca fericirea mea sa nu provoace nefericirea altuia.
Toate cele bune, amin :D

You Might Also Like

0 pareri: