where there´s a will...

domingo, enero 31, 2010 yonneland 6 Comments

Daca un lucru poate fi excelent nu vreau sa ma multumesc cu ceva inferior doar pentru a-mi astampara setea, sau foamea, sau singuratea, sau curiozitatea, sau plictiseala, sau dragostea, sau cumparaturile. Poate sunt pretentii, poate cred ca mi se cuvin prea multe. Nu, nu mi se cuvin, dar daca suntem la stadiul de ceea ce vrem pentru noi pot sa zic atat: vreau pentru mine tot ce e mai bun. Daca nici macar pretentiile nu sunt mari, cum vor fi rezultatele? Poti sa ai mai mult decat ceri? De obicei aici, acum avem parte de mai putin decat cerem. 
Cine stie ce inseamna negocierea, e cam acelasi principiu. Daca incepi negocierea de la o suma mica, sau de la o pretentie mica stii ca mereu oferta va fi si mai mica. Poate viata nu e o negociere constanta, sau poate e. 
Ma distreaza cum stam pe rand sa ne intrebam ce e viata si incercam sa ne dam raspunsuri... de ce ma distreaza? Pentru ca ne certam care are dreptate, care are mai multe argumente, mai multa putere de convingere... si oricat de frumos e raspunsul, orice idee filozofica ar avea la baza tot nu vei sti ca ala e raspusul corect. 
Stii ce vreau de la viata? Acelasi lucru ca si tine(sau cel putin asa sper): vreau sa fiu fericita! Daca fericirea inseamna pace, atunci vreau pace, daca fericirea inseamna prieteni, atunci vreau prieteni, daca fericirea inseamna bucurie, atunci vreau bucurie, s.a.m.d... dar nu stiu exact ce inseamna fericirea, pentru ca nu e o suma a tuturor situatiilor, atat materiale cat si morale si spirituale, toate la excelent. Cred ca fericirea e implinire, e multumire, e pace, e ceva ce porneste din interior si e alterat sau influentat de exterior. Daca toate conditiile ce mi le pun pentru a ajunge sa fiu fericita mi se indeplinesc s-ar putea sa raman dezamagita de rezultat, nu pentru ca nu o sa ajung la starea respectiva, ci pentru ca s-ar putea ca ajunsa la starea aceea sa imi dau seama ca desi toate conditiile sunt indeplinite, eu tot nu sunt fericita. Zicea un scriitor odata o vorba faina: It's too long to wait to be happy, so let's be happy while we're waiting!”. Nu intotdeauna, dar de multe ori fericirea e o alegere constienta. Am motive mereu si sa fiu fericita si sa nu fiu, rezultatul depinde in majoritatea cazurilor de motivele de care aleg sa ma las influentata.
Cei drepţi însă se bucură, se veselesc înaintea lui Dumnezeu şi chiuie de bucurie. Ps 68:3 
Cine se încrede în Domnul este fericit Ps 16:20 
Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! 
Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă! Ps 118

You Might Also Like

6 comentarios:

  1. Where there's a will i wanna be in it.....despre asta am crezut ca o sa postezi;)
    Si adevarul e ca Dumnezeu vrea sa ne dea ce are mai bun..deci cred ca e bine sa avem pretentii dar trebuie sa stim cum sa primim....
    Cate binecuvantari am irosit fiecare....

    ResponderEliminar
  2. ce-mi place prajitura:D
    ce-mi place postul:D
    ...

    ResponderEliminar
  3. @inadorabila: ms:)

    @lidi: te gasesc si in cel mai ciudat id :)):)) deci: pun´te si invata si ... atuci chiar a fost buna... prajitura, sorry k nu a fost la fel si cand ai fost tu ...

    ResponderEliminar
  4. ye:P de aia ti-ai dat seama cine era anonimus:))

    ResponderEliminar