rol secundar

viernes, enero 08, 2010 yonneland 4 Comments

In ultima vreme imi stresez prietenele cu o idee: nu ma mai uit la filme romantice.  Mi se par prea putin realiste, prea sentimentaliste si prea putin rationale. Nu sunt impotriva sentimentelor, in niciun caz, dar daca exista sentimente logice, acum mizez cel mai mult pe ele.
 

Partea paradoxala e ca acum ma uit la un film romantic... se numeste „serendipity”...cica inseamna „accident norocos”... se lupta cu toata logica mea, dar e film, nu e real. Deci se intalnesc 2(fata si baiat) si ea crede in soarta, si zice ca : daca e voia destinului sa fie impreuna, peste ani se vor intalni iarasi si vor fi impreuna. Acum e „peste ani” si aproape se intalnesc (filmul inca nu e gata, dar stim toti cum o sa se termine---sau nu?:-"). Faza e ca el e pe punct sa se casatoreasca cu altcineva si ea cu altcineva, persoane faine si care ii iubesc mult, dar ei inca se gandesc unul la celalalt. „¡¡¡ce fain :x!!!” ar zice multe... eu zic: „ce nedrept”... pentru fericirea lor trebuie ca alte doua persoane sa sufere, alte doua persoane care au crezut ca realitatea ce o traiesc e destinul lor, ajung sa fie triste si nefericite...cel putin pentru un anumit timp... sunt de partea lor.        

Personaj secundar... te-ai simtit vreodata personajul secundar al vietii tale? Cum ziceau cei de la Voltaj intr-o melodie „Si pun pariu ca ti-ai dorit candva Ceva ce n-ai putut avea Si te intrebai cum oare Doar altii pot sa zboare S-ajunga ei la steaua ta”.
 

Faza asta imi aduce aminte de o faza din Shrek 2 in care personajele negative din basme se revolta si vor sa demonstreze ca de fapt si ele au dreptul la un happy ending.  
 

Parca incepe postul asta sa para un fel de recenzie a filmelor pe care le vad, pentru ca sunt pe punctul de a mai zice de unul :) „the secret” o, da, asta a facut multe furori. As fi total impotriva lui daca nu as lua partea buna din el, dar eu cred ca are o mare parte buna: „esti ceea ce vrei sa crezi ca esti si ceea ce spui ca esti(adica ceea ce declari cu voce tare)”, si am si versete biblice ce sa confirme aceasta ipoteza, (lasand deoparte faptul ca se anuleaza ideea de divinitate si se inlocuieste cu „universul raspunde cerintelor noastre”, cu care nu sunt de acord). De ce amintesc de filmul asta (de fapt e mai mult un documentar decat un film)? Conform ideii pe care o cuprinde vei fi personajul secundar al vietii tale cat timp o sa te consideri pe tine personajul secundar al vietii tale, cat timp o sa CREZI asta.
 

    Dar am ajuns la concluzia ca nu depinde doar de noi in anumite aspecte de cum ne merge viata. Depinde majoritar de noi, dar depinde si de ceilalti foarte mult, depinde de stari, de hormoni, de circumstante pe care nu pot sa le controlez, („ceea ce aduce victorie asupra lumii e credinta voastra”(1 Ioan 5:4) )
 

Si totusi, daca mi se da mie puterea sa organizez si sa controlez tot din viata mea, o sa ajung la un moment dat sa ma pierd in calcule si sa pierd fraul a tot ce se intampla... zice un citat de pe undeva ca „omului cu cat ii dai mai multa putere in maini cu atat devine mai ne-om”; ma linistestc versetele „De unde vin conflictele şi luptele între voi? Nu din acestea, din dorinţele voastre care se luptă în mădularele voastre? Voi doriţi, dar nu aveţi... nu aveţi, pentru că nu cereţi. Sau cereţi, dar nu primiţi, pentru că cereţi ce este rău” Iacov 4:2,3.    
 

Tu ce crezi? Totul se intampla conform unui destin de care nu suntem constienti dar la final o sa ii vedem planul dus la indeplinire? Sau crezi ca totul depinde de aici si acum si ca suntem propriul nostru autor al povestii noastre?
 

Eu nu m-am hotarat si nu ma hotarasc, probabil intr-o zi o sa aflu ca da, sau ca nu, *sau poate daca o sa cred ca e vorba de destin o sa interpretez un destin si ma voi lasa purtata de semne si coincidente, si poate nu o sa ajung niciunde asa... *iar daca nu o sa cred in destin o sa incerc sa dau ce e mai bun din mine in tot momentul si o sa ma aleg cu povestea mea... dar poate si asta e un destin de care nu sunt constienta... zambesc :) despre asta o sa vorbim alta data :D
           

You Might Also Like

4 comentarios:

  1. nush...eu cred ca in acelasi porcentaz depinde si de noi si de cei din jur almenos q seas un solitario alergico al sol y q trabaja desde casa;)


    continuara.....

    ResponderEliminar
  2. @ ghici: ploaia imi bruiaza sistemele de recunoastere...nu te-am ghicit:-"

    lidi¿?¿?

    ResponderEliminar