love poeple... they´re delicious :)

domingo, enero 17, 2010 yonneland 19 Comments

Stiinta (da, stiinta in general) ea se bazeaza pe observare si pe date. De la anumite date se trag anumite concluzii, si de la concluzii teorii; iar cand noile date nu mai coincid cu concluziile trase, guess what? Teoria se elimina, se anuleaza, si se formeaza alta, crezand absurd ca daca observam indeajuns o sa ajungem la legi pe care natura si universul vor fi obligati sa le urmeze. Daca am invatat ceva de la plictisitoarele ore de teorie engleza (asta e stiinta ce mi-am ales sa o studiez:-”) e ca oricat incerci sa imparti gramatica pe categorii si teorii, nu o sa fie niciodata o impartire precisa. Mereu ai cate o exceptie, o anormalitate... [si ideea asta are multa aplicabilitate :-"]
Acum sa trecem la oameni.
Nimeni nu-i normal (presupun ca multi se simt acum usurati... me first :P)
Sa facem un experiment: pentru mine normal e sa ma trezesc la 5 dimineata, sa merg la job, sa vin acasa, sa dorm pana vine lumea de la scoli si munci, sa mananc la ore nefixe, sa stau noaptea pierzand vremea sau castigand-o scriind, privind, citind, facand sport, meditand, vizionand, etc. Un weekend normal pentru mine e job dimineata, job la amiaza si job seara. Asta e programul meu. Normal? Nu prea cred.
Pentru altii normal e sa manance la restaurant dimineata, la amiaza si seara.
Iar pentru altii normal e sa nu manance, sau sa manance foarte rar, clar, includem aici si cersetori, si anorexice, si eu cand ma ia dorul de diete:))
Ce vreau sa spun e ca avem tendinta sa punem etichete si sa categorisim lumea cat de mult putem, in segmente si segmentele... o sa-mi spui: si ce e rau in asta? O sa iti raspund: exceptiile. Vrem sa fim diferiti si unici, dar nu atat de unici incat sa nu facem parte din nici un grup. Stiu persoane solitare ce ai zice ca nu au nevoie de nici o incurajare, de nici un prieten. Poate nu le-au vrut de la tine, sau de la mine, dar ... cam avem nevoie unii de altii. Nu toti vor compania mea, dar cred ca toti vor compania cuiva.
Nu o sa te trimit acum sa te faci prieten cu toata lumea, pentru ca toti suntem un suflet firav ce are nevoie de intelegere... bla bla bla... dar iti cer sa dai drept celorlalti sa fie prieteni intre ei, sa fie prieteni cu tine, lasand rasa, imbracamintea, freza, stilul, IQ-ul, muzica, religia si incearcand sa vezi persoana. 
Ziceam odata ca fiecare are un „dar”, nu ma refer la darul de a canta sau de a-si atinge nasul cu varful limbii, ci ma refer la darul de genul: „e o tipa ok, dar...”, „e un baiat de treaba, dar...”; daca esti in cautarea unui prieten perfect, a unui iubit perfect, a unui parinte perfect, a unui stil perfect, profesor, dentist, postas, etc. permite-mi sa-ti scurtez cautarea (nu, nu sunt eu: nobody´s perfect: i am nobody:P): deci chiar nu exista. Poti sa plangi acum la fel cum ai plans dupa Mos Craciun :P, dar e mai sanatos asa... sau poate exista dar e printr-un laborator crescand intr-un chip ciudat intr-un borcan, o clona formata din : perfect body, perfect mind, perfectime la superlativ... let me dream :))
Citeam undeva ca descoperi daca iubesti pe cineva sau ca cineva te iubeste dupa ce se spulbera „vraja” si vezi persoana cum e in realitate, alegi sa o iubesti asa si sa ii accepti defectele. Cred ca e cazul sa rupem „vraja” de pe acum si sa alegem sa iubim pe oameni asa cum sunt si sa le acceptam defectele...
O parere despre defecte: multe dintre ele sunt subiective ... sa exemplific: "X are un defect: e prea glumeata", si asta pentru ca poate mie nu imi plac persoanele glumete(ya, right :-j), dar s-ar putea ca "defectul" detectat de mine sa fie ceva preferat de altii :)

Ma gandeam odata la Dumnezeu si la cum s-a raportat la relatiile intre oameni... ciudat, nu ne-a zis ca o sa avem companii desavarsite langa noi, pretinzand ca oamenii ar trebui sa fie perfecti si ca daca nu sunt perfecti merg in iad, dar ne-a zis ca e necesar sa iertam...

You Might Also Like

19 comentarios:

  1. iui tu lidi cate poze cu noi... nu te simti ca un vip ;)) nici eu, nici eu :P

    nena ai uitat o persoana care mananca super rar... Andres :)) sau poate e anorexic :-"

    and I've got a question ... de ce defectul pe care il dai ca exemplu' in realitate e o calitate necesara pt tine?

    ResponderEliminar
  2. da tu Ema,ar trebui s-o anunt si pe cristina..:D
    y Ema...am poze cu Andres cand refuza mancare pur si simplu..remember?Christmas:D
    si Ione e fain postul....cand am vazut titlu am crezut ca o sa vb de oameni acoperiti de salsa boletus:D...pero weno...inca mai astept postul ala..kiss kiss

    ResponderEliminar
  3. oameni acoperiti de salsa boletu =P~ [cara de homer] ... suena mejor q cubiertos de nata para montar :))

    si da ... stiu pozele alea ... in principiu nu le-am recunoscut cand le-am vazut... stii tu incerc sa uit experientele traumatizante cand lumea refuza sa manance mancare cand le fac eu "vine avionul!" :))

    ResponderEliminar
  4. am crezut ca supa a fact-o Maria...pero weno:D
    cred ca la andrei nu ii prea plac avioanele de nu a mancat...a ramas traumatizat anu trecut cand un avion a incercat sa-l ignore:))

    ResponderEliminar
  5. supa a facut-o yonne... eu am facut "vine avionu" :)) no me entiendas mal... pe langa ca era bolnav crezi ca ma riscam sa mai faca si indigestie :))

    ResponderEliminar
  6. tre sa-l trimitem pe silviu la sala..ca nu l-a tinut bine pe andres ca sa "prinda"avionul:))

    ResponderEliminar
  7. stii care ii faza ca andrei pare ca nu... da pan' la urma ii un puternic :))

    ResponderEliminar
  8. voua v-a pìcat messu la amandoua? :))

    o fi andres puternic, dar nu indeajuns incat sa incerce supa :P

    ResponderEliminar
  9. Hello everyone, about the messages in english, i practice my bad english. The Watcher is back!! The science is something that delights me. Accurate data where everything is exactly. I love the exactness and the precision. To be normal for me is to be everyone,no face, no name, no personality. The routine is killin' me.I'm part of it, but i try everyday to come out. About the people, nobody's perfect, that's right, you are saying to watch "the he" or "the she", but what are you doing when you realise is an it. You are discovering after an break up that you love more... or you can discover inside you a feeling called " hate more".
    The people are takin' about defects, just to do somethin' called for me "boredominated people", but the defects are there.... What can i do??... A lot. What i'm doing?... Nothing. I am what i am and nobody can't change that. Nice to talk to you and farewell to everyone

    ResponderEliminar
  10. I ain't love the people...i try more times but, i ended disappointed and knocked up and then they razed out the ground with my feelings. They made me what i'm, empty, reserved and candid. I love ....., and my shadow place i'm staying in. Will be very very dificult for me to love again.

    "Love people where're delicious" but they taste bitter(painful) is my opinion.

    ResponderEliminar
  11. hmmm... te rog sa scrii in romana...u´re english is killing us... softly

    cat despre tine, sper sa ajungi sa poti sa ierti si sa vezi ca pana la urma carnea de om nu e chiar bitter, decat daca nu stii sa o gatesti :D

    ResponderEliminar
  12. dar imi place o idee din ce ai zis: "what can i do? a lot... what do i do? nothing" asta-i adevarat, cata vreme vrem... depinde de noi :D

    ResponderEliminar
  13. Love people...understand people....adore people...nu conteaza cum sunt...suntem oameni care avem nevoie de oameni....am nevoie sa am incredere...am nevoie sa iubesc...am nevoie sa imi impart trairile...si supa:D

    ResponderEliminar
  14. hai sa impartim si bune si rele... eu mai am vreo XY00€ datorie... inca mai vrei sa impartim? :))=))

    ResponderEliminar
  15. Dap:D....asta inseamna sa ai oameni in care sa ai incredere:D....cand gasesti persoana care o sa imparta cu tine si datoriile...sa stii ca atunci ai gasit persoana aia pe care trebuie sa o iubesti pentru ca ii delicioasa...:)

    ResponderEliminar
  16. talk is cheap:-j... iti dau numarul de cont in care sa faci prima dovada de persoana delicioasa? ;;)

    ResponderEliminar
  17. O sa fac acest lucru in primu moment in care o sa lucrez pe euro nu pe lei :))))

    ResponderEliminar
  18. Am sa-ti urmez sfatul si am sa scriu in romana, doar pentru faptul ca o fac pe pagina ta, nu pentru ca asa vrei tu :-P.
    De ce oamenii trebuie sa fie asa de indiferenti si ignoranti, si atunci cand incerci sa fii cald sau deschis iti zic ca esti prost, sau te fac sa te simti prost. Am vazut azi cum un spaniol si un roman s-au inteles impreuna prin limbajul indiferentei fara a scoate nici un cuvant cand un coleg de-al lor si-a taiat trei degete. Ce trebuia sa-si taie capul ca sa fie miscati. Lumea in care traim zi de zi e din ce in ce mai sumbra si oricat as incerca sa-i iubesc nu pot. Poate sunt blestemat sa raman singur in umbra si sa privesc cum ne distrugem. Sunt scarbit de aceasta lume plina de pacat si ura.
    In the end i think the people taste bitter!!!!!

    ResponderEliminar
  19. nu cred ca sunt un avocat al poporului acum, dar stiu ca nu toti sunt la fel... daca altii nu pot demonstra asta... fii tu persoana care demonstreaza ca lumea nu e amara

    ResponderEliminar